Najuspešnije škole u prikupljanju limenki

11.06.2014

recan Fondacija radi projekat prikupljanja limenki sa školama još od 2006 godine i rezultat od 177 škola koje su se registrovale u program je značajan rezultat. Ove školske godine je prikupljeno nešto više od četiri tone limenki što je smanjilo emitovanje CO2 u atmosferu od čak 36 tona. 

Uvidom u prikupljene količine i obradom podataka iz reciklažnog centra formirali smo listu 10 najuspešnijih škola koje se nagrađuju sedmodnevnom Školom prirode u „Čarobnom selu“, u blizini Banje Vrujici, poslednje nedelje  avgusta. recan Fondacija će nagraditi dodatno još dve škole, jednu školu iz programa "Za čistije i zelenije škole Vojvodine" s kojim recan Fondacija uspešno sarađuje od 2006 godine i jednu školu iz ugroženih područja zahvaćenih nedavnom poplavom u Srbiji.

škola/mesto količina limenki kg
OŠ Žarko Zrenjanin Kačarevo 663
OŠ Žarko Zrenjanin Maglić 639
OŠ Jan Čajak Bački Petrovac 487
OŠ Bora Stanković Karavukovo 316
OŠ 22 juli Krčedin 307
OŠ Đorđe Natošević Novi Slankamen 298
OŠ Braća Grulović Beška 162
OŠ Popinski borci, Vrnjačka Banja 159
OŠ Avram Mrazović Sombor 140
OŠ Isa Bajić Kula 127

Svaka škola koja je učestvovala u programu je doprinela menjanju svesti o značaju zaštite životne sredine i učvršćivanju svesti o potrebi reciklaže limenki, kako sa stanovišta obrazovanja, tako i kroz akciju prikupljanja limenki. Upravo zato želimo da Vam se zahvalimo svima koji su učestvovali u akciji.