Prazne limenke umesto ulaznica za predstavu u Šoping centru „Ušće“ LIMENKO I RIKEN FONDACIJA UČE DECU DA RECIKLIRAJU

10.01.2013

Najmlađi sugrađani moći će u organizaciji Riken (Recan) fondacije i Šoping centra „Ušće“ da pogledaju dečiju predstavu “Pipi duga čarapa”, u subotu 12. januara u 12 časova u Šoping centru „Ušće“, a umesto karte dovoljno je da donesu tri do pet limenki za reciklažu. Decu i njihove roditelje ispred glavne bine u prizemlju kod jelke dočekaće Rikenova maskota Limenko koji će ih naučiti kako da recikliraju uz pomoć jedinstvene ručne prese koja je pored ostalih lokacija postavljena i u Šoping centru „Ušće“ u cilju jačanja svesti građana o važnosti reciklaže.

 

Pozorište Čarapa i Riken fondacija za reciklažu limenki za piće već tri godine sprovode akciju „Limenkica-ulaznica” u okviru edukativnog projekta „I ja brinem o svojoj planeti“, a u saradnji sa kompanijom Bol pekidžing Evropa (Ball Packaging Europe). Ovom akcijom deca predškolskog i školskog uzrasta obrazuju se o značaju očuvanja životne sredine, kao i o važnosti i načinima pravilnog sakupljanja i reciklaže limenki. Projekat se odvija uz podršku državnih i gradskih tela koja se bave zaštitom životne sredine.

 

Riken fondacija za reciklažu limenki za piće krajem decembra prošle godine postavila je prvih pet promotivnih presa za limenke na atraktivnim lokacijama u Beogradu i na Kopaoniku kako bi motivisala građane da se na najpraktičniji i najneposredniji mogući način uključe u proces reciklaže. Uz podršku društveno odgovornih kompanija, po prvi put su u Srbiji postavljene unapređene verzije jedinstvenih presa za limenke, koje imaju kapacitet skladišnog prostora od oko 2000 limenki, odnosno 30 kilograma materijala.