Nova sezona predstava LIMENKICA ULAZNICA

14.02.2013

Akcija „Limenkica – ulaznica“ Riken fondacije i Pozorišta koje reciklira

BESPLATNE POZORIŠNE PREDSTAVE I

KNJIGE NA POKLON ZA DECU KOJA RECIKLIRAJU

 

 

Beograd, 14. februar 2013. godine

 

Najmlađi Beograđani moći će od 17. februara do 5. maja besplatno da uživaju u brojnim dečijim predstavama i da saznaju zanimljivosti o značaju reciklaže aluminijumskog materijala i očuvanju životne sredine u okviru akcije „Limenkica – ulaznica“, koju u Dečijem kulturnom centru Beograd u Takovskoj ulici organizuju Riken fondacija (Recan) i Pozorište koje reciklira. Ulaznica za svaku predstavu dobijaće se za donetih 3 do 5 praznih, iskorišćenih limenki, koje će se nositi na reciklažu. Za još 10 donetih praznih limenki, deca će na poklon dobijati i „Dečiji ilustrovani rečnik“ nekog od stranih jezika izdavačke kuće „Škola plus“. Prva predstava koja će biti odigrana je „Pipi duga čarapa“ u nedelju, 17. februara, sa početkom u 12h

 

Ova akcija nastavak je trogodišnje uspešne saradnje Pozorišta „Čarapa“ i Riken fondacije, u okviru koje je preko 18 hiljada dece odgledalo 13 različitih predstava, a prikupljeno je više od 47 hiljada limenki. Akcija je zasnovana na principu da deca usvajaju dobre navike i kroz igru i zabavu, kao i odgovoran odnos prema okruženju u kome žive. Limenke se mogu reciklirati neograničeni broj puta, što  umanjuje količinu čvrstog otpada, izduvne gasove, štedi vodu i potrebnu energije za proizvodnju nove ambalaže. Reciklaža limenki  doprinosi ne samo zaštiti životne sredine, već i održivom razvoju.

 

Na sceni Dečijeg kulturnog centra Beograd, svake nedelje, sa početkom u 12 časova izvodiće se program akcije, a predstave koje deca mogu pogledati su “Vuk i sedam jarića”, “Patkica žutkica”, “Pipi duga čarapa”, “Da je Mića prao ruke”, “Basne“, “Tri junaštva Kraljevića Marka”, „Rođendanska sapunica“,„Kako su drvo i cvet spasili svet“, „Tri praseta“, „Palčić“, „Krug oko sveta“.

 

Ovaj program sprovodi nevladina organizacija Eko Art, uz podršku Riken fondacije za reciklažu limenki i kompanije Ball pekidžing Evropa (Ball Packaging Europe).

 

Više informacija o projektu na: http://www.youtube.com/watch?v=81DnQ8tcxco.