Nagrađenih 25 đaka iz 12 škola u "Čarobnom selu" - škola u prirodi

27.08.2014

Nagrađenih 25 đaka iz 12 škola i njihovi nastavnici/profesori su trenutno u "Čarobnom selu" - škola u prirodi od 25-30.08.2014 u Banji Vrujci.  recan Fondacija radi projekat obrazovanja o reciklaži limenki i prikupljanja limenki u školama još od 2006 godine i rezultat od 177 škola koje su se registrovale u program je značajan rezultat. Ove školske godine je prikupljeno nešto više od četiri tone limenki što je smanjilo emitovanje CO2 u atmosferu od čak 36 tona.  Trudimo se da nagradimo škole svake godine, a nadamo se da oni najuspešniji uživaju u pripremljenim nagradama.

 

Nešto o čarobnom selu:

U " Čarobnom selu " , đaci mogu samostalno učiti u čarobnim kućicama , dok sede na maštovito osmišljenom nameštaju . Ukoliko treba da sarađuju sa svojim drugarima na određenim istraživačkim zadacima , oni u tom slučaju koriste ceo prostor " Čarobnog sela " , poput zanatskog centra , seoskog trga , voćnjaka , povrtnjaka , njive , livade , šume.

Ovaj edukativni kompleks ima za cilj da podstakne kreativnost i radoznalost kod dece , kao i da im ponudi kreativno mesto za samostalni rad , ali i za rad u vršnjačkim grupama . Deca - posetioci " Čarobnog sela " nisu klasično podeljeni u razrede prema uzrastu , već ih grupišu u različite grupe prema nivou znanja , što predstavlja prilično naprednu ideju za uslove našeg obrazovanja . " Čarobno selo " daje deci mogućnost da uče kroz igru , na osnovu njihovih potreba , radoznalosti i sklonosti .

Upravo iz ovih razloga , Udruženje građana Kreativa preporučuje da " Čarobno selo " postane model aktivnog učenja u kreativno uređenom ambijentu i da se ovakav način učenja počne primenjivati i u drugim krajevima Srbije .